Taistelupari

Armeijasta en mitään tiedä, mutta arkitaisteluista kyllä. Tänään mielessä on taisteluparini.

Taistelussa luotettava taistelupari on tarpeen. Kun taistelu uuvuttaa ja on pakko saada levätä, voi levollisin mielin nukahtaa, jos voi luottaa, että taistelupari hoitaa tämän taiston. Oli sitten kyse korvatulehdusyöstä tai oksennusvalvonnasta. Kriisejä on monenlaisia ja taistelukuntoa testataan varsin usein. Välillä riittää, kun taistelupari on vain vartiossa, mutta usein silloinkin tapahtuu. Ei välttämättä oksennushyökkäystä, mutta unikävelyselkkaus tai painajaisuhka kyllä.

Tänä syksynä on tullut mietittyä, että jos taisteluissa ei olisi rinnalla taisteluparia, niin kyllä häviö olisi tullut. Kun toinen parista torjuu ongelmia iltapuurorintamalla, niin toisella on usein täysi työ pitää työrintama suunnilleen paikoillaan. Säännölliset korvakontrolli- ja neuvolahälytyksetkin täytyy jonkun hoitaa. Yksin taistellessa kalenteri vähintään olisi revennyt, mutta onneksi partiointikäynnit voi jakaa taisteluparin kanssa.

Silloin kun tuntuu, että voisi suosiolla luovuttaa joka rintamalla, on tärkeää, että toinen pitää taistelutahtoa yllä. Kun oma taistelutahto käy vähiin, niin kultaa on se, jos taistelupari pitää henkeä yllä. Joskus riittää vain se, että molemmat uupuneet voivat lohduttaa toisiaan. Selvisimme joulukuustakin ja se se vasta olikin aikamoinen. Kyllä tämä tammikuukin on selätettävissä. Tiedämme, mihin pystymme yhdessä. Muistatko, kun selätimme yhdessä unikoulutaiston ja uhman?

Toki välillä taistoa käydään sisäpoliittisesti suoraan taisteluparin kanssa. Rajallisista resursseista taistelu kuuluu asiaan. Siinäkin luotettava taistelupari on tarpeen. On hienoa uskaltaa luottaa, että taistelu ei johda taisteluparin hajoamiseen. Aika ja muut resurssit ovat jaettavissa, ja rauha on saavutettavissa, vaikka se vääntöä välillä vaatiikin.

Kun taistelu hetkeksi taukoaa, on armasta rojahtaa taisteluparin viereen lepäämään. Kun tietää, mistä on yhdessä selvitty, saa olla voittajafiiliksellä. Yhteispeli toimi, vaikka kommunikaatiossa välillä olikin tulikivenkatkua. En selviäisi ilman taistelupariani. Häntä, johon voin luottaa tiukassakin paikassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.